Uzmandan ‘soğuk kahve’ uyarısı: Vücuttan su atımını hızlandırdığını

Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Nasıl Olmalı?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Makbule Dündar ve Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nden Diyetisyen Asya Naz Al’dan Yaz Aylarında Beslenme ve Cilt Bakımı Tavsiyeleri

Yaz aylarında güneşin etkilerinden korunmanın ve cilt sağlığının korunmasının önemi hakkında bilgi veren Dermatoloji Uzmanı Dr. Dündar, güneş kremleri ve nemlendiricilerin düzenli kullanımının önemine vurgu yaptı. Diyetisyen Al ise yazın artan sıvı kaybını dengelemek için su ve mineral desteğinin hayati olduğunu belirtti. Her iki uzman da beslenme düzenine dikkat etmenin ve cilt-saç sağlığını korumanın uzun vadede pek çok sağlık sorununu önleyebileceğine işaret etti.

”Cildinizi Güneşten Koruyun, Nemlendirmeyi Unutmayın”

Dr. Makbule Dündar, yaz aylarında güneş ışınlarının cilt için zararlı olabileceğine dikkat çekerek, güneş alerjisi, leke oluşumu gibi durumlar için en az SPF 50 koruma faktörlü güneş kremlerinin kullanılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, cilt kanseri öyküsü olan kişilerin UVA ve UVB ışınlarına karşı etkili güneş koruyucular seçmeleri gerektiğini belirtti.

”Günde En Az 2-3 Litre Su İçilmeli”

Dr. Dündar, yaz aylarında nemlendirici kullanımının ihmal edilmemesi gerektiğini ve cildin neme ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Likit nemlendiricilerin tercih edilmesi gerektiğini belirten uzman, aynı zamanda günde en az 2-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi ve retinoik asit içeren ürünlerin güneş hassasiyetini artırabileceğine dikkat çekti.

”Saçlarınıza Özel Yaz Bakımı Uygulayın”

Dr. Dündar, güneş, deniz ve havuzun saç sağlığını olumsuz etkileyebileceğine değinerek, yaz aylarında saç bakımına özen gösterilmesi gerektiğini söyledi. Bitkisel yağlarla yapılan bakımların faydalı olabileceğini belirten uzman, saç dökülmeleri için glikan ve protein takviyelerinin kullanılabileceğini önerdi.

”Vücut Isısının Artmasıyla Su Kaybı Da Artıyor”

Diyetisyen Asya Naz Al, yaz aylarında vücut ısısının artmasıyla beraber sıvı kaybının da arttığını belirterek, günde en az 2.5-3 litre su içilmesi gerektiğini söyledi. Su içmekte zorlanan kişilere tatlandırılmış su öneren Al, aynı zamanda terleme ile kaybedilen minerallerin yerine konulması için mineral suyu tüketilmesini önerdi.

”Tatlı Meyvelerde Porsiyon Kontrolüne Dikkat”

Diyetisyen Al, meyve ve sebze tüketiminin önemine değinerek, özellikle yüksek şeker içeren meyvelerde porsiyon kontrolünün önemli olduğunu belirtti. Karpuz gibi meyvelerle birlikte peynir tüketmenin kan şekerini dengede tutabileceğini söyleyen Al, bu sayede açlık hissinin azalacağını ifade etti.

”Fast Food Tarzı Gıdalardan Uzak Durun”

Diyetisyen Al, sindirim sisteminin yaz aylarında daha fazla zorlandığına değinerek, yağlı ve fast food gıdalardan uzak durulması gerektiğini belirtti. Probiyotik içerikli gıdaların sindirimi kolaylaştırabileceğini belirten Al, salatalara sirke eklemenin lezzeti artırabileceğini ve sindirimi destekleyebileceğini söyledi.

”Soğuk Kahveye Dikkat, Su Tüketimini Artırın”

Al, yaz aylarında gazlı içecek ve soğuk kahve tüketiminin artabileceğini belirterek, bu tür içeceklerin vücuttan su atımını hızlandırabileceğine dikkat çekti. Şekersiz veya sadece sütle hazırlanmış soğuk kahvelerin tercih edilmesi gerektiğini belirten Al, bu tür içeceklerin her bardağı için bir bardak su tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Related Posts

Evde Doğum Yapmak Mantıklı mı ?

Evde doğum yapmak mantık lı mı ? Uzmanlar , plansız ev doğumları önermediklerini belirterek, doğumun hastane ortamında gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı. 

Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis ortamında uzun süre masa başında çalışanlarda sıkça görülen duruş bozuklukları ve omurga rahatsızlıkları, kısa egzersiz molalarıyla önlenebilir. Ofiste günde yalnızca 5 dakikanızı ayırarak tüm bu sorunların önüne geçmek mümkün. Uzmanlar, her iki saatte bir yapılacak germe hareketlerinin ve yürüyüşlerin kas iskelet sistemine olumlu etkiler sağladığını vurguluyor.

Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Üniversite birinci sınıf öğrencisi olan, sigara kullanmayan ve düzenli spor yapan 19 yaşındaki Arın Kıraç, bir sabah göğsündeki şiddetli ağrıyla uyanınca kalp krizi geçirdiğini sandı. Ölüm korkusuyla hastaneye kaldırılan genç adama, yapılan tetkiklerin ardından ‘kalp gribi’ teşhisi konuldu. İlk kez adını duyduğu bu hastalıkla yaşadığı o korku dolu anları ve yaşadıklarını, SEN ANLAT okuyucuları için anlattı.

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir