SoundCloud’un yapay zekâ hamlesi tepki topladı

SoundCloud’un Yapay Zekâ Stratejisi Tartışmaları Gündeme Taşıdı

SoundCloud, Şubat 2024’te kullanıcı sözleşmelerini güncelledi ve artık kullanıcıların yüklediği içeriklerin yapay zekâ modelleri için eğitim amacıyla kullanılabileceğini duyurdu. Ancak platform, sanatçı içeriklerinin bu amaçla kullanılmayacağını açıkladı. SoundCloud İletişim Başkanı Marni Greenberg, The Verge’e yaptığı açıklamada, üçüncü tarafların SoundCloud içerikleri üzerinde yapay zekâ eğitimi yapmasının kesinlikle yasaklandığını belirtti.

Greenberg, platformun izinsiz kullanımı engellemek için teknik tedbirler aldığını ve “AI kullanılmasın” gibi etiketleri devreye soktuğunu vurguladı. Şu anda, SoundCloud kişiselleştirilmiş öneriler ve dolandırıcılık tespiti gibi hizmetler için yapay zekâ kullanıyor. Gelecekte benzer uygulamaların devam edeceği planlanıyor. Ancak lisanslı içerikler, büyük plak şirketlerinden gelen muafiyet ile korunuyor.

SoundCloud, sanatçılara içeriklerini yapay zekâ eğitiminden muaf tutma seçeneği sunacağını duyurdu. Ancak sessiz güncellemeler, kullanıcılar arasında güven kaybına yol açtı. Platform, “önemli değişiklikler konusunda açık bilgilendirme yapılacağı” taahhüdüne rağmen, direkt bildirim yöntemleri kullanılmadığı için endişeler arttı.

Müzik endüstrisindeki etik yapay zekâ kullanımına ilişkin artan baskı içinde, 400’den fazla müzik kuruluşu etik beyanlar yayımladı. Warner Music Group ve Sony Music gibi büyük şirketler, içeriklerinin izinsiz olarak yapay zekâ eğitimi için kullanılmasını açıkça yasakladı.

Teknoloji şirketlerine karşı yapılan toplu protestolar, 200’den fazla müzisyenin içeriklerinin izinsiz kullanılmasına karşı ortak bir mücadele vermesini sağladı. Sekter, şeffaflık ve standart lisanslama politikaları geliştirmeye yönelik çalışmalara hız verdi.

AI tarafından üretilen müziğin telif hakları ve sanatçı gelirleri üzerindeki etkileri de önemli bir tartışma konusu haline geldi. Özellikle LANDR gibi AI müzik araçlarının popülerleşmesi sektörde büyük bir değişimin habercisi olurken, dinleyiciler vokal içermeyen yapay içeriklere mesafeli duruyor.

Related Posts

Eski telefonlarınızın içinden böyle altın çıkarılıyor

Her yıl milyonlarca ton elektronik atık çöpe gidiyor ve içindeki değerli metaller de birlikte kayboluyor. Ancak bilim insanları eski telefonlar ve bilgisayarlardan çevre dostu bir yöntemle altını geri kazanmanın yolunu buldu.

Milli motosikletçi Deniz Öncü Moto2 Hollanda yarışını tamamlayamadı

Motosiklet sürücüsü Deniz Öncü, Moto2 Dünya Şampiyonası’nın Hollanda’da düzenlenen 10. ayağını tamamlayamadı. Drenthe bölgesindeki 4,5 kilometrelik TT Assen Pisti’ndeki yarış, 22 tur üzerinden yapıldı.

Bakanlık ikinci el otomobil satışı yapanların peşine düştü: 72 milyon Türk Lirası idari para ceza kesti

Ticaret Bakanlığı, Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yapılan inceleme ve denetimlerde yetki belgesiz ikinci el motorlu kara taşıtı ticaretinde bulunduğu tespit edilen 101 gerçek ve tüzel kişi hakkında yaklaşık 72 milyon Türk Lirası idari para cezası uygulandığını bildirdi.

Bilek güreşi branşında Kayseri’ye 45 madalya

Bu yıl 45 madalya alınan bilek güreşi branşında önemli derecelere imza atan sporcular; Kayseri Gençlik ve Sporİl Müdürü Ali İhsanKabakcı’yı ziyaret etti.

Araçlarda yeni dönem! Akıllı lastik için harekete geçildi

Otomobillerde yeni dönem için çalışmalar başladı. Araçlarda akıllı lastik kullanımı için düğmeye basıldı.

Nijerya’dan yapay zekaya 7,5 milyon dolarlık yatırım

Nijerya federal hükümeti, Gates Vakfı işbirliğiyle yapay zeka temelli çözümlerin geniş çapta uygulanmasını hedefleyen 7,5 milyon dolarlık “Nijerya Yapay Zeka Ölçekleme Merkezi”ni hayata geçirdi.