Ofis çalışanları dikkat: Günde sadece 5 dakika yeterli!

Ofis Çalışanlarının Dikkatine: Bel, Boyun ve Sırt Ağrılarına Son!

Hareketsiz yaşamın sadece kalp rahatsızlıkları, obezite ve diyabet gibi metabolik hastalıklara yol açmadığını, aynı zamanda dolaşım ve sindirim sistemi bozukluklarına da sebep olduğunu belirten Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ağırman, ofis çalışanlarında en sık görülen şikayetlerin bel, boyun ve sırt ağrıları olduğunu vurguladı.

Uzun süre masa başında oturmanın omurganın uygun olmayan pozisyonda kalmasına neden olduğunu belirten Doç. Dr. Ağırman, bu durumun kas ve iskelet sistemi üzerinde olumsuz etkilere sebep olduğunu ifade etti. Yanlış duruş ve oturuşların kas kısalıklarına, omurga eğriliğine, kemik erimesine ve disk fıtığı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini belirten Ağırman, özellikle ofis çalışanlarının oturma düzenine dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.

Omurganın sağlığı için dik oturma pozisyonunun önemine değinen Doç. Dr. Ağırman, bel destekli sandalyelerin tercih edilmesi gerektiğini ve monitör ekranına bakarken başın dik tutulması gerektiğini belirtti. Oturma düzeniyle ilgili olarak yapılması gereken küçük değişikliklerin omurga sağlığını önemli ölçüde iyileştirebileceğini söyleyen Ağırman, hareketsizlikle mücadelede alışkanlıkların değiştirilerek daha sağlıklı bir yaşam tarzı benimsenmesinin büyük fayda sağlayacağını vurguladı.

Egzersizin hayatın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Ağırman, oturmalı işlerde çalışanların iki saatte bir 5 dakikalık germe egzersizleri yapmalarını, ayrıca yarım saatte bir kalkıp 2 dakika yürümelerini önerdi. Küçük hareket molalarının vücudu rahatlatacağını ve ağrıları önleyebileceğini belirten Ağırman, ofis çalışanlarının daha sağlıklı bir yaşam için küçük önlemler alabileceğini ifade etti.

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.