Kalp krizi sandı, grip çıktı! Uykudan uyandıran sancı: ‘Genç ölümlerin gizli faili’

Kalp Gribi Vakasıyla Uyanan Arın Kıraç’ın Hikayesi

Betül Topaklı / Milliyet.com.tr – Arın Kıraç, 2006 yılında hayata gözlerini açtı. Ailesi tarafından desteklenen genç bir sporcu olan Arın, sigara kullanmayan ve sağlıklı bir yaşam sürdüren bir üniversite öğrencisiydi. Ancak bir sabah, yaşadığı yoğun göğüs ağrısıyla hayatı altüst oldu.

Arın, yaşadığı korku dolu anları şu şekilde anlatıyor: “Uyandığımda ansızın göğsümde şiddetli bir ağrı hissettim. Ağrı bir türlü geçmeyince ölmekle yüz yüze olduğumu düşündüm. Ailemi uyandırıp hemen hastaneye gitmemiz gerekti. Yapılan tetkikler sonucunda kalp gribi teşhisi konuldu.”

‘Kalp Gribi’ Nedir?

Arın, bu hastalığı duyunca oldukça şaşırdı. Hastalığı atlattıktan sonra dinlenen genç sporcu, egzersizlere ara verip sağlıklı beslenmeye yönelerek ve istirahat ederek tamamen iyileşti. Ancak, çevresindekilere “kalp gribi” olduğunu söylediğinde büyük bir şaşkınlıkla karşılaştı.

Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

Prof. Dr. Adnan Kaya, solunum yolu enfeksiyonlarının ardından kalp gribi riskinin arttığını belirtiyor. Yapılan araştırmalara göre, miyokardit yılda 100 bin kişiden birini etkileyebilmektedir. Özellikle genç erkeklerde görülen bu hastalığın belirtileri arasında göğüs ağrısı, halsizlik ve çarpıntı yer almaktadır.

Sağlıklı Yaşam Önerileri

Prof. Dr. Adnan Kaya, kalp gribi vakalarında istirahat ve destek tedavisinin önemine vurgu yapıyor. Özellikle viral enfeksiyonlardan korunmanın ve genel sağlık önlemlerinin alınmasının bu hastalıktan korunmada kritik olduğunu belirtiyor.

Related Posts

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Aort yırtılmasında erken tanı hayat kurtarıyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Hüsnü Sezer, aort yırtılmasında erken tanı ve hızlı müdahalenin hayat kurtardığını belirterek, “Aort yırtılmasında ilk 48 saatte saat başı ölüm riski yüzde 1 ile 3’tür” ifadelerini kullandı.

Vejetaryen beslenmede doğru planlama şart! ‘Yanlış diyet sağlığı tehdit edebilir’

Vejetaryen beslenmenin dikkatli uygulanması gerektiğini belirten uzmanlar, yanlış planlandığında ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini söylüyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Yiğit, vejetaryen beslenmenin yanlış planlandığında oluşturabileceği riskleri açıkladı.

Kansızlığa çareyi asırlar önce bulmuşlar! Osmanlı hekimlerinin gizli silahı, demir iksiri

Demir, vücudumuzun sağlıklı bir şekilde çalışması için vazgeçilmez bir mineraldir. Kansızlıktan yorgunluğa, bağışıklık sisteminin zayıflamasından cilt sorunlarına kadar birçok sağlık sorununun temelinde demir eksikliği nedeniyle gelişebiliyor. Antik Yunan’dan Osmanlı hekimlerine, Hipokrat’tan Galen’e kadar pek çok bilge doktor, demir açısından zengin besinleri ‘doğal ilaç’ olarak görmüş. İşte o faydalı besinler.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Yenidoğan Çetesi Davasında Başhemşire Savunma Yaptı

Yenidoğan Çetesi davasında Medilife Hastanesi Başhemşiresi savunma yaptı “Hastane yönetimi bizden hasta bulmamızı istiyordu” “Başhemşire olmama rağmen hastanenin yenidoğan ünitesine müdahale edemiyorum çünkü orası bir işletmeye bağlı ve o şekilde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir