Bodrum’da site aidatları tavan yaptı: Aylık 120 bin lira ödüyorlar!

Bodrum’daki Sitelerin Aidat Fiyatları Nasıl Değişiyor?

Bodrum, dünyanın en popüler turizm destinasyonlarından biri olarak bilinir ve bu bölgedeki sitelerin aidat fiyatları konsept ve içeriğine göre değişiklik göstermektedir. Yarımadanın güney bölgelerinde aidatlar genellikle 500 liradan başlarken, kuzey bölgeleri olan Gündoğan, Yalıkavak, Gölköy ve Türkbükü gibi lüks bölgelere doğru ilerledikçe bu rakam 120 bin liraya kadar yükselebilmektedir. Lüks sitelerde spa, özel plaj, yüzme havuzu gibi olanaklar sunulurken, daha sade bölgelerde ise genellikle özel güvenlik, havuz ve bahçıvan hizmetleri verilmektedir.

‘Farklı Sebepleri Var’

Bodrum Temsilcisi Sevil Ece Gümüş Kapar, hizmet ve konum bazında aidat fiyatlarının değiştiğini belirtiyor. Kendisine göre, Bodrum’da aidat fiyatları genellikle 500 liradan başlayıp 120 bin liraya kadar çıkabiliyor. Özellikle yarımadanın kuzey bölgelerinde bulunan lüks sitelerde özel plajlar, 7/24 güvenlik, spa merkezleri gibi birçok farklı hizmet sunulmaktadır.

‘Bu Sitelerde Özel Plajlar Yok’

Kapar’a göre, aidat fiyatlarının yükselmesindeki ana sebep, lüks devrelerin mülk sahiplerine sunduğu konforlu yaşam standartlarıdır. Özellikle Gölköy, Gündoğan, Yalıkavak, Torba ve Türkbükü gibi bölgelerde yer alan lüks siteler, genellikle özel plajlar, teknik destek, akıllı ev sistemleri gibi avantajlar sunar. Diğer yandan, orta segment dediğimiz sitelerde bahçıvan, güvenlik, havuz gibi hizmetler bulunur ve bölgelere göre aidat fiyatları değişir.

‘Avro Bazında Aidat Fiyatları Belirleniyor’

120 bin liraya kadar çıkan aidat fiyatlarına sahip olan sitelerdeki ev fiyatları genellikle 3 ila 35 milyon avro arasında değişiyor. Aidatlar genellikle aylık olarak belirlenir ve sitelerin konseptine bağlı olarak ekstra aidatlar alınabilir. Yeni projelerde metrekare birim fiyatına göre avro bazında aidat fiyatları belirlenir. Dolayısıyla, Bodrum’da aidatları ödeyen kişiler genellikle yüksek standartlara sahip lüks sitelerde yaşamaktadır.

Related Posts

Şiddetli İstanbul depremi sonrası gözler konut sigortalarında! Deprem fiyatları yükseltti mi?

İstanbul’da yaşanan 6.2’lik büyük depremin ardından zorunlu deprem sigortası ve özel konut sigortalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Türkiye genelinde ise 20 milyon konutun sadece 11.2 milyonu zorunlu deprem sigortalı. Peki son yaşananların ardından fiyatlar ve talepte bir artış oldu mu? İstanbul’da zorunlu deprem sigortası ve konut sigortası yaptırmak isteyen bir kişi ortalama ne kadar ödüyor? İşte detaylar…

Merkez Bankası rezervleri 146,6 milyar dolar oldu

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 18 Nisan haftasında bir önceki haftaya göre 931 milyon dolar azalışla 146 milyar 557 milyon dolara geriledi.

KKM ve katılma hesaplarında düşüş sürüyor

Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki küçülme ivme kazanarak devam ediyor.

TİGEM’in 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri belirlendi

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün (TİGEM), 2025 yılı safkan Arap tay satış tarihleri açıklandı.

Konut ve ulaşımda fahiş fiyat alarmı: Yetkililerden acil denetim talebi

İstanbul’da meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından özellikle konut ve otobüs biletlerinde fahiş fiyat artışı yapan fırsatçılara karşı Tüketiciler Derneği sıkı denetim istedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir