Ketojenik Diyetin Yaz Sağlığınıza Faydaları

Ketojenik Diyetin Yazın Sağlığınıza Faydaları

Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik diyetin sadece kilo kaybı değil, enerji dengesi ve mental sağlık açısından da önemli faydalar sunduğunu belirtti. Yüksek yağ ve orta protein içeriğiyle tokluk süresini uzatan bu diyet, sık acıkma ve ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azaltarak yaz aylarında daha dengeli bir enerji düzeyi sağlayabilir.

Hüma Hastanesi’nden Diyetisyen Fatma Aybike Bozoklu, ketojenik beslenme hakkında detaylı bilgiler verdi. Karbonhidratları azaltıp, yağları birincil enerji kaynağı haline getiren bu beslenme biçimi, vücudu ‘ketozis’ durumuna sokarak yağların enerjiye dönüşmesini sağlıyor. Özellikle yaz öncesi dönemde doğal yağ yakım süreci, form tutmak isteyenler için cazip bir seçenek olabilir.

Ani Kan Şekeri Düşüşü Gibi Sorunları Azaltıyor

Bozoklu, ketojenik diyetin yüksek yağ ve orta protein içeriği sayesinde tokluk süresini artırdığını ve sık acıkma ile ani kan şekeri düşüşü gibi sorunları azalttığını belirtti. Bu durum, yaz aylarında daha dengeli bir enerji seviyesi sağlayarak hareketli günlerde avantaj sağlayabilir. Ayrıca işlenmiş şekerlerden uzak durulması, cilt sağlığını olumlu yönde etkileyerek daha sağlıklı bir görünüm elde edilmesine yardımcı olabilir.

Bozoklu, diyete başlarken karbonhidrat alışkanlıklarından uzaklaşmanın zor olabileceğini ancak karnabahar tabanlı pizzalar, badem unuyla yapılan tatlılar gibi sağlıklı alternatiflerle ketojenik diyetin keyifli hale getirilebileceğini söyledi. Her bireyin vücut yapısının farklı olduğunu vurgulayan Bozoklu, beslenme uzmanına danışmanın sürecin güvenli ve etkili olmasını sağlayacağını belirtti.

Yaza Daha Enerjik Bir Başlangıç Yapın

Bozoklu, yaza daha enerjik ve sağlıklı bir başlangıç yapmak isteyenler için ketojenik diyetin güçlü bir alternatif olduğunu ancak her adımın bilinçli atılması ve kişiye özel bir planla ilerlenmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.