Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Sağlık Uzmanlarından Uyarı: Asla Göz Ardı Etmemeniz Gereken 6 Semptom

KOLLAR VE BACAKLARDA GÜÇSÜZLÜK

Bacak, kol veya yüzde uyuşma ya da güçsüzlük hissedilmesi, özellikle vücudun tek tarafında meydana geliyorsa felç belirtisi olabilir. Ani baş dönmesi, denge kaybı, yürümede zorluk, şiddetli baş ağrısı, görme ve konuşma bozuklukları da felç sinyalleri arasında yer alıyor. Uzmanlar, bu belirtilerin başlamasından sonraki 4,5 saat içinde müdahale edilmesinin kalıcı zararları önleyebileceğine dikkat çekiyor.

GÖĞÜS AĞRISI

Göğüste hissedilen yanma, dolgunluk veya sıkışma, özellikle fiziksel aktivite sırasında ortaya çıkıyorsa kalp krizi belirtisi olabilir. Ağrı, boyun, çene, omuz ve kollara da yayılabilir. Göğüs ağrısı şikayeti olanların kesinlikle geç kalmadan sağlık kuruluşlarına başvurması önem taşıyor.

ALT BACAKTA HASSASİYET VE AĞRI

Bacakta hassasiyet, şişlik, sıcaklık ve kızarıklık varsa derin ven trombozu (DVT) ihtimali bulunuyor. DVT, kan pıhtılarının oluşması ve akciğere gitmesi durumunda hayati risk oluşturabiliyor. Uzun süre hareketsiz kalmak, hamilelik, sigara kullanımı gibi faktörler pıhtı riskini artırıyor.

İDRARDA KAN GÖRÜLMESİ

İdrarda kan görülmesi, böbrek taşı, idrar yolu enfeksiyonu ya da daha ciddi durumların belirtisi olabilir. İdrarda kanla birlikte sık idrara çıkma ve yanma hissi yaşanıyorsa, derhal tıbbi destek alınması gerekiyor.

HIRILTILI SOLUNUM

Nefes alırken ıslık sesi duyulması, astım, akciğer hastalıkları veya alerjik reaksiyonların belirtisi olabilir. Hırıltılı solunum şikayeti olanların uzman yardımı alması tavsiye ediliyor.

İNTİHAR DÜŞÜNCELERİ

Umutsuzluk ve çaresizlik hisseden kişilerin vakit kaybetmeden profesyonel destek araması hayati önem taşıyor. Ulusal yardım hatları ve sağlık kurumları, bu konuda destek sağlıyor.

Sağlık Uzmanlarından Acil Uyarı!

Sağlık uzmanları, bu tür kritik belirtilerle karşılaşan kişilerin acil olarak tıbbi yardım almasının hayat kurtarıcı olduğunu vurguluyor. Erken müdahale, ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmekte büyük rol oynuyor.

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Sigara bırakma polikliniklerinde 3,8 milyon kişiye destek sağlandı

Sağlık Bakanlığınca, Türkiye genelinde hizmet veren sigara bırakma polikliniklerinde 2010 yılından bu yana 3 milyon 801 bin 962 muayene yapıldı.Hekimlerin muayenesi ve değerlendirmesi doğrultusunda 1 milyon 538 bin 45 kişiye farmakolojik destek sağlandı.