Alman sanayiciler 2025’e ilişkin büyüme tahminlerini düşürdü

Alman Sanayi Federasyonu, 2025-2026 Ekonomik Büyüme Tahminlerini Yayımladı

Alman Sanayi Federasyonu (BDI), Alman Sanayi Günü kapsamında 2025-2026 için ekonomik büyüme tahminlerini ve değerlendirmelerini paylaştı. BDI Başkanı Peter Leibinger imzalı açıklamada, Alman hükümetinin ekonominin toparlanması için reformlara yönelmesi gerektiği vurgulandı.

Güçlü bir ekonominin, egemenliğin ve genel savunmanın güçlenmesinin önemine değinilen açıklamada, Alman sanayisinin ülkenin savunma kabiliyetini arttırarak bölgenin güvenliği için sorumluluk almaya hazır olduğu belirtildi.

BDI açıklamasında, ABD gümrük tarifelerinin küresel ekonomi ve Avro Bölgesi üzerinde baskı oluşturacağı beklentisiyle 2025 yılı için büyüme tahminlerinin revize edildiği ifade edildi. Buna göre, dünya ekonomisi için tahmin yüzde 3,2’den yüzde 2,7’ye, Avro Bölgesi için ise yüzde 1,1’den yüzde 0,8’e düşürüldü.

BDI, Alman ihracatı üzerindeki olası etkileri dikkate alarak, Alman ekonomisinin daralma ihtimalinin yüzde 0,3 olduğunu tahmin etti. BDI, ABD gümrük tarifelerinin uygulanması durumunda Alman ekonomisinde yaklaşık 0,3 puanlık bir büyüme kaybı yaşanabileceği uyarısında bulundu.

Uzun Bir Yol Var Ancak Kararlı Adımlar İle Çıkılabilir

BDI Başkanı Leibinger, uluslararası ticaretteki risklerin arttığına dikkat çekerek, Almanya’nın ekonomisinde yavaşlama yaşandığını belirtti. Leibinger, hükümetin ekonomiye yönelik adımlarının olumlu olduğunu ancak uzun vadede ekonominin güçlendirilmesi için daha fazla yapısal reform gerektiğini söyledi.

Leibinger, “Resesyondan çıkmak için hala uzun bir yolumuz var ancak Alman hükümeti kararlılıkla adımlarını sürdürüyorsa gelecek yıl için umut var” dedi. Savunma kapasitesinin güçlendirilmesi konusunda destek veren Leibinger, Alman sanayisinin güvenlik ve özgürlük için gereken katkıyı yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Alman ekonomisi, ABD ile AB arasındaki gümrük vergisi anlaşmazlığı ve küresel ticaretteki belirsizlikler nedeniyle zorlanmaya devam ediyor. Almanya’nın imalat sektörüne yüksek bağımlılığı, ekonomiyi zayıf kılıyor ve yapısal sorunlar büyümeyi frenliyor.

Özellikle ABD ile ticaret hacmindeki artış dikkat çekerken, Almanya’nın ekonomik büyüklüğü ve ihracatındaki payı göz önünde bulundurulduğunda, ekonomideki zorluklar daha net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Related Posts

Yılların devi otomobil üretimini geçici olarak durduruyor : Trump’ın gümrük vergilerinin etkisi mi?

Şirketin Chevrolet Silverado ve GMC Sierra pikap kamyonetlerini ürettiği Meksika’nın Silao kentindeki montaj tesisi, temmuz ayının ilk iki haftasında hizmet dışı kaldı ve ağustos ayının ilk birkaç haftasında tekrar hizmet dışı kalması planlanıyor …

Seferler iptal mi oldu? THY’den açıklama geldi

Türk Hava Yollarının (THY), İran, Ürdün, Lübnan, Suriye, İran ve Irak’a seferleri iptal ettiği ve gerekçe sunmadığı haberlerine açıklama geldi. THY, dün İstanbul’dan İran’ın İsfahan kentine planlanan uçuşların iptal edildiğini ve iptal kararının 16 …

Trump mektupları paylaştı: AB ve Meksika’ya yüzde 30’luk gümrük vergisi kararı

Trump Brezilya’ya yüzde 50 gümrük vergisinden sonra AB ve Meksika’ya da yüzde 30 gümrük vergisi uygulayacağını açıkladı. Karar 1 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Otomotiv üretimi haziranda yıllık yüzde 7,8 arttı

Otomotiv üretimi haziranda yıllık yüzde 7,8 arttı

Suriye’ye karayolu seferlerinde yüzde 60’lık artış yaşandı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı Şerafettin Aras, Suriye’deki koşulların iyileşmesiyle 2025’in ilk 5 ayında Türkiye’den Suriye’ye yapılan kara yolu seferlerinin geçen yıla göre yüzde 60 arttığını açıkladı.

BDDK, kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmalarının kapsamını genişletti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartı ve ihtiyaç kredisi yapılandırmalarının kapsamını genişletti. Kurumdan yapılan açıklamada, BDDK’nin, bireysel kredi kartları ve ihtiyaç kredilerinin borç bakiyelerinin 48 ay ile …