112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

112 Acil Çağrı Merkezi’ne Asılsız Çağrılara Cezalar Artıyor

Geçen yıl 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan çağrıların yüzde 34’ü asıllı, yüzde 38’i anons sırasında kapatılan, yüzde 28’i ise asılsız çağrılar olarak belirlendi. Bu yılın ilk üç ayında ise asılsız çağrı oranı yüzde 30 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda bugün ele alınacak Bazı Kanunlar ile 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ne ilişkin yapılan etki analizine göre, asıllı, anons sırasında kapanan ve asılsız çağrıların oranları geçen yıl için de bu yılın ilk üç ayı için de benzer sonuçlar ortaya koydu.

Öneriyle, Kabahatler Kanunu’nda yer alan asılsız çağrı ve ihbarlara yönelik idari para cezalarının artırılması planlanıyor. Acil Çağrı Merkezi’ni meşgul etmek amacıyla ısrarla arama yapanlara verilen 250 liralık idari para cezası 1500 liraya çıkarılacak.

Çağrı Merkezi’ne asılsız ihbarda bulunan kişilere ise, olay yerine giden ekipler tarafından tespit edilmesi durumunda 15 bin lira idari para cezası uygulanacak. Bu fiillerin tekrarı halinde ceza miktarı iki katına çıkartılacak.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararları ve gerekçeleri dikkate alınarak hazırlanan teklifle, kamu kurum ve kuruluşlarında uzman yardımcısı ve uzman istihdamı kariyer meslek olarak belirleniyor.

Şu anda kamu kurumlarında merkez teşkilatlarında 12 bin 262 uzman ve 3 bin 284 uzman yardımcısı, taşra teşkilatlarında ise 31 bin 347 uzman ve 6 bin 235 uzman yardımcısı olmak üzere toplam 37 bin 582 uzman ve uzman yardımcısı görev yapıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Oguzhan Sarı – Politika

Related Posts

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

“Ateş düşürücüler de etkili olmuyor!”: Şikâyetler arttı, güneş çarpmasına karşı ne yapılmalı?

Dubai’den geldiği Bursa Şehir Hastanesi’nde, sağlığına kavuştu

Kalp yetmezliği şikâyetiyle Dubai’den gelerek Bursa Şehir Hastanesi’ne başvuran Kathleen Kaye Concepcion Alcos (33), minimal invaziv yöntemle gerçekleştirilen başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu.

Asla görmezden gelmemeniz gerek 6 semptom!

Çoğu ağrı ve sızı nadiren ciddi bir sorun teşkil ederken, bazı belirtiler acil müdahale gerektirebilir. Uzmanlar, özellikle aşağıdaki semptomları yaşayan kişilerin vakit kaybetmeden doktorlarına başvurması gerektiğini belirtiyor.

Kolonya dökmeyin, ateş basmayın! Kene çıkarırken yapılan hatalar ölümle sonuçlanabiliyor

Keneye kolonya dökmek veya ateş basmak KKKA riskini artırıyor! Uzmanlar, doğru çıkarma yöntemlerini ve dikkat edilmesi gereken belirtileri sıraladı.

Depremdeki soru işareti! Afranur’u panik atak mı öldürdü? ‘Gözden kaçmış olabilir’

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında 3 Haziran’da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde 69 kişi yaralandı. 14 yaşındaki Afranur Günlü’nün ‘panik atak’ nedeniyle yaşamını yitirmesi ise dikkat çeken detaylardan biri oldu. Peki, kişinin geçirdiği panik atak sonucu yaşamını yitirmesi tıbben ne kadar mümkün? Uzmanlara sorduk.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.